Страници

четвъртък, 24 октомври 2013 г.

Крак в процепа на вратата на социалната съзнателност

 За нововъведенията в DSM 5 и МКБ 11, американският и международен статистически диагностични наръчници на болестите. Ако не знаете, че ако, видите ли, ви се случи да скърбите след кончината на скъп на сърцето ви човек повече от две седмици, сте в клинична (major depression) депресия, време е да го узнаете. Е, петте стадия на скърбене - те са подробност, важна е продажбата на малки красиви таблетки. Здрава логика? Може би тя се крие в психиатричната диагноза хиперфагия, в която сте автоматично вписан, ако си позволите веднъж седмично да си хапнете на корем. Или пък, смеете ли да се объркате и почешете по главата, неспомняйки си името на колега или какво сте яли преди три дни на обяд? Е, разбира се, тогава вече сте етикетиран като преживяващ леко невро-когнитивно разстройство. Да, нужни са ноотропни медикаменти, не е ли ясно!? А недай си Боже детето ви да изпита естествено негодувание против тотално антиприродната и смачкваща личностовия потенциал учебна система и мръдне в час. Е, разбира се, че е хиперактивно, извън нормата на представата на някой си за застанали мирно на чина безжизнени малки биороботи. Разбира се, магическото хапченце, така услужливо предлагано от фармацевтичните гиганти, ще разреши вашия проблем! А влюбването? Дали е включено във великия наръчник, писан от велики медици и диктуван от техните "богове", фармацевтични олигарси? Не знам. Но, ако не е, трябва да се включи! Та то представлява загуба на връзката с реалността в чист вид, ярко изразена психоза. За Бога, надявам се да не е пропуснато! О, велики западни люде, поклон пред прозорливата ви мъдра грижа за човешкото здраве! :) :) :)

До скоро хомосексуализмът беше приеман за разстройство на половата (gender) идентичност. Преди не много години обаче беше изключен от официалните наръчници за психични и поведенчески отклонения от нормата, от болестните и синдромни прояви. Дотук добре. Хомосексуалността си е нормален природен феномен, свойствен не само за хората, но и за други биологични видове. В психологичните и психиатрични среди обаче все по-настойчиво се дискутира изключването от списъка на психосексуалните разстройства на фетишизма, транссексуалността, дори на инцеста. Дали зад тези процеси стои някаква твърда наука или разумност? Не мисля. В Съединените Щати, в DSM (5) (статистически диагностичен наръчник на болестите), са включени напълно естествени за несъвършената човешка природа състояния, както и поведения просто нормални и типични за средния човек. Тоест, изключват се все повече тотално противоречащи на законите на мъдростта и здравия разум състояния, а масирано се включват нормални за средния човек поведения. Сякаш автентичната и истински определяща ни като Човеци нравственост все повече бива низвергната в калта, а наистина нездрави и дори диаболични (разбирай както искаш) поведения са въздигани на пиедестал като видите ли, узаконена "норма".  Каква очевадна деградация на здрава човещина и наглост на бизнес интереси, едва едва прикривани зад някаква полу или псевдо наука, платено-поръчана от огромни тъмни бизнеси. Под претекста "грижа" за психичното здраве, се засилва контролът над човека, като практически винаги ще бъде възможно изнамирането на психично отклонение при неудобно за власт имащите поведение. А и да не забравяме огромния фармацевтичен бизнес, който реално стои зад практиката на психиатрите и диктува поведението им на пласьори на легализирана дрога (разбира се, има изключения). 
В същото време, както виждаме от статията (линкът по-долу), биологично и психично здравата сексуална дистанция между роднини се предлага да бъде наричана инцестофобия... 

Аз нямам нищо против хомосексуалните, наистина. Има дори генетични предпоставки и предразположености за подобна полова идентичност и ориентация. В съвремието ни обаче гей поведението е свръхафиширано, дори насърчавано и рекламирано. По скромното ми мнение, създаването на социална свръхтърпимост в това отношение беше само подготовка за въвеждането на истински дегенеративни норми, предлагани като естествени... 
Отнесен към ценностите на обществото, хомосексуализмът е свързан с инцеста през психо-механизма "крак в процепа на вратата" (http://en.wikipedia.org/wiki/Foot-in-the-door_technique ). В линка се говори за психологична техника, която осигурява съгласие относно първоначално нежелано случване. Преди години реакцията примерно на въпроса за еднополовите бракове и осиновяването на деца от тях би била силно отрицателна, с недоверие дори в реалността на предложението за такова случване! След години приемане за нормален на хомосексуалният брак, психичната „почва“ се променя. Аз твърдя, че този факт е подготвил съзнанието на социалните маси за узаконяването на още по-дегенеративни "норми". Не само той разбира се. Живеем в контекста на социална реалност с тотално преобърната ценностна система! Ето, в някои държави съвсем сериозно се дискутира узаконяването на инцеста...   Споменавам горната техника конкретно във връзка с ползването и в глобален, социален план, в процеса на установяване на толерантност и приемане за норма на дегенеративни факти  процеси, в случая разискваното кръвосмешение. Когато достатъчно количество индивиди са праймирани в посока приемане на новата "норма", тя бива официално допусната в колективното съзнавано на социума, а оттам и законово установена.




В статията, към която води горният линк, от депутати, присъстващи в европейски парламенти, се говори за предложенията им относно въвеждането на инцеста като правова норма.

Живеем в един все по-потъващ, отдалечаващ се от човещината и Бога свят. Радва ме обаче това, че въпреки сугестиите на власт имащите, мнозина истински живеят по онези закони на Любовта, Мъдростта и Истината, които все по-силно се чувстват в самата вибрация на живота, въпреки общите социални тенденции.

Дали западните държави, които така ни залъгват с привидния си блясък, са ултиматна норма за подражание? Нормални са привидно, като лъскави отвън, но гнили отвътре ябълки... Нямам нищо против хомосексуализма, ако е в границите на природното му разпространение. Когато обаче се превърне в мода, дали не ги надхвърля? Имам си мнение, това е. Например аз не смятам за нормално хомосексуална двойка да има право на родителстване! В този свят всичко е дихотомно, детето има нужда да получи и двата модела, мъжкия и женския. И не само като поведение. Нищо не може да замени едното или другото. И най-женственият мъж няма онази фина енергия, излъчвана от женската сърдечност. И най-мъжествената жена не може да предаде мъжка енергия на едно дете. Има си природни, биологични и духовни принципи.

 Никой не застава против правото на всеки да прави каквото си пожелае, стига да не вреди на хората, на чувстващите същества въобще и организма на природата, който ни приютява, разбира се! Говоря принципно. Но, когато някои поведения, противоречащи на любовта и мъдростта, които ни определят като Човеци, бъдат приети като норма, това преминава някои нравствени, дадени от законите на живота граници. Поне докато ние като вид имаме все още нещо общо с въпросната мъдрост. Понастоящем, въпреки технокрацията, а и с нейна помощ, човечеството уверено е тръгнало към подивяване. Дали е о'к баща да спи с дъщеря си и ако, видите ли, тя се възпротиви, да бъде обявена за инцестофобична? Може би е нужно третирането и с невролептици? ...

Ако си в огъня и имаш нужда някой да ти подаде ръка за помощ, няма да питаш за половата му ориентация! Безспорно, качествени хора има и при хомо и при хетеро сексуалните - това не мисля, че подлежи на коментар от интелигентни хора. Но, узаконен инцест ...  След инцеста, следващите логични крачки на очевадната деградация в нравствените стойности в света биха могли да бъдат педофилията, содомията, последвани от узаконения канибализъм и легална инквизиция брат на брата си. О, човечество, накъде си тръгнало? И ако някой не е в извратената "норма" на болното общество, видите ли, вече е содомофоб и подлежи на диагностициране и „лечение“... Натам ли сме тръгнали?.  Ако човек се адаптира към болно общество, към болна проява, приета за норма, нима именно тази адаптация не е болно поведение?!


Аналогът между индивидуалната и социалната невроза в случая е много подходящ и правилен! Невротичността, както на индивидуално, така и на социално ниво, наистина може да симптомообразува перверзия като автоматичен път за отичане на натрупания, болен заряд...

Орлин Баев, психолог

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Здравейте, приятели! В случай, че желаете да ми зададете въпрос и очаквате отговор, моля пишете ми тук в коментарите!